اساسنامه

 

 

 

اساسنامه کتابخانه های دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مشتمل بر 12 ماده در جلسه شورای دانشگاه

مورخ 27/9/96 مورد تصویب قرار گرفت.

 

 

قوانین حمایت از حقوق مؤلفین، مصنفین و پژوهشگران : کپی رایت

 

1 - هر گونه استفاده از آثار مورد حمایت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه(چاپی، الکترونیکی، پایان نامه و طرح های تحقیقاتی(باید مطابق قانون و با ذکر منبع باشد.

2-نسخه برداری یا بازتولید (ذخیره سازی موقت) از آثار الکترونیکی و چاپی منتشره داخل و خارج از دانشگاه، از حقوق انحصاری صاحب/صاحبان آن اثر است و باید با کسب اجازه از آنان صورت پذیرد.

 3-اخذ رضایت کتبی از صاحب/ صاحبان آثار غیر فارسی زبان، به منظور ترجمه به زبان فارسی و ارائه آن به واحد انتشارات جهت تعیین امتیازکتاب الزامی است. در غیر این صورت به کتاب ترجمه شده امتیازی تعلق نخواهد گرفت.

4-.دسترسی کاربران به متن اصلی کتاب های الکترونیکی منتشر شده توسط دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ، قبل از پرداخت هزینه تعیین شده جهت فروش کتاب، بر خلاف قوانین مصوب کپی رایت است.

5-.دسترسی کاربران به متن گزارش نهایی و طرح نامه های مصوب طرحهای تحقیقاتی در سامانه تحت وب مدیریت اطلاعات تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برخلاف قوانین مصوب کپی رایت است.

6-گرفتن عکس از پایان نامه ها،با هر نوع وسیله ممکن و کپی برداری بیش از 15صفحه اول در کتابخانه مرکزی و کتابخانه های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ممنوع است..

7-چاپ و ذخیره سازی فایل های دیجیتالی پایان نامه های دانشگاه که از طریق نرم افزار کتابخانه جامع و مبتنی بر وب در اختیار کاربران قرار می گیرد، ممنوع است.

8-انتشار و توزیع آثار منتشره دانشگاه به نام شخصی به غیر از پدیدآورنده/پدیدآورندگان اصلی خلاف قانون کپی رایت است و فرد خاطی به کمیته رسیدگی به تخلفات پژوهشی معرفی خواهد شد.

9- مسئولیت صحت و سقم کلیه داده ها در آثار منتشره دانشگاه به عهده نویسنده/نویسندگان هر اثر می باشدو در صورت تخلف فرد خاطی به کمیته رسیدگی به تخلفات پژوهشی ارجاع داده خواهد شد.

10- تبدیل پایان نامه به کتاب تنها با ارائه موافقت کتبی استاد راهنما، مشاور و دانشجو به واحد انتشار صورت می پذیرد.

 

آیین نامه وجین کتابخانه دانشکده داروسازی

وجین جریان معکوس گزینش مواد است و باید با همان ظرافت ها و حساسیت ها بدان نگریسته شود. در وجین به دنبال منابع زاید و بدون استفاده بوده تا از مجموعه خارج شده و فضای لازم برای رشد مجموعه فراهم گردد. با توجه به اهمیت موضوع، لازم است معیارهای علمی برای این کار در نظر گرفته شود.تعریف وجین:وجین فرایندی است که از طریق آن کتاب های زاید و یا بی استفاده و یا لوح های فشرده غیر قابل استقاده از مجموعه خارج و به انبار منتقل می گردد. به این وسیله از انباشته شدن منابع زاید و بی استفاده جلوگیری نموده، فضای لازم برای منابع جدید و رشد مجموعه فراهم می گردد.معیارها و ضوابط وجین کتابها:1.وضع ظاهری: کتاب های مندرس را می توان از مجموعه خارج کرد. اما در صورتی که از کتاب های پر مراجعه باشند باید با نسخه های جدید جایگزین شوند.2 .نسخه تکراری: این مورد مربوط به کتابهایی است که بنا به شرایط و موقعیت زمانی از عناوین پر مراجعه بوده، اما در شرایط فعلی اهمیت موضوعی خود را از دست دادهاند و یک یا دو نسخه از آن کفایت میکند.3. ویرایش های کهنه تر و منسوخ: این معیار بیشتر در خصوص کتابهای علمی صدق می کند که ویرایش قدیمی با ورود ویرایش جدیدتر منسوخ می گردد.4. محتوای قدیمی و کم ارزش:بعضی از کتابهای علمی (همچون کتب کامپیوتری) به مرور زمان ارزش خود را از دست می دهند و پس از مدتی منسوخ می گردند.5.میزان استفاده: با بررسی تعداد دفعات استفاده یا به امانت رفتن یک کتاب میتوان دریافت که چه کتابهایی بسیار کم استفاده و یا بیاستفادهاند (قابل ذکر است که این کتب نیز به علت اشغال فضای کتابخانه وجین میگردند، کتب ارزشمند از معیار فوق خارج است